Gul daglilje

gul-daglilje-narbildeI høst ble den gule daglilja delt i 5.

Planten hadde hedersplassen og i solveggen i flere år og i sommer viste den tegn til at den ikke fikk nok næring. Den sank litt sammen og den måtte bare deles. En bit fikk være der den var i bedet og resten ble flyttet. Planten har dekorative blader selv når den ikke blomstrer for den liver opp i bedet uten at den tar luven fra noen av de andre som er der.

gul-dagliljeDaglilja er ca 50 cm høy og blomstrer mye eller mer korrekt over en lang periode. Blomsten varer jo bare i en dag og siden det  kommer flere blomster på same stilken er blomsten fin en lang periode.
Planten er nøysom, men sier tydelig ifra når det ikke er mer å hente der den står.  Lite jord og næring vises med et slappere bladverk enn vanlig. Da er det bare å dele rota med spade eller øks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *